Snoekbaars met cantharellen en papillotte

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de saus:
200 ml visfond
rasp van 1 citroen
50 g koude boter, in stukjes

Voor de prei:
wit van 2 prei
sap van 1 limoen
1 scheutje Noilly Prat
1½ el roomboter

Voor de snoekbaars:
1 ui
1 winterpeen
1 el dille
1 stengel bleekselderij
120 g cantharellen
sap van ½ citroen
50 ml witte wijn
peper, zout
bakpapier
4 snoekbaarsfilets à ca 170 g
1 eiwit

BEREIDING
Kook voor de saus visfond met de citroenrasp tot de helft in. Monteer dit mengsel vlak voor het serveren met de boter en breng op smaak met zout en peper. Snij de prei julienne in stukken van ca 5 cm en was ze goed. Leg ze in een bakblik met limoensap, Noilly Prat en roomboter en zet afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik weg.

Snij voor de snoekbaars ui, wortel, dille en selderij zeer klein. Meng dit met de cantharellen, citroensap, witte wijn, peper en zout. Bestrooi de vis met zout en peper. Verdeel de groenten over 4 stukken bakpapier en leg daar de vis op met wat vocht. Maak er pakketjes van en plak ze goed dicht met wat eiwit. Leg de vispakketjes 8 min in de oven op 180°C, tot ze opgeblazen zijn. Zet de prei er na twee min bij.

Haal uit de oven, open de pakketjes en neem de vis en vulling eruit. Serveer met de prei en de saus. Lekker met als risotto bereide parelgort.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO