Saté met pindasaus

Geschikt voor 2 personen

Snelle hap voor bijvoorbeeld Koninginnedag of any 'day after the night before'? Wat dacht je van deze saté met pindasaus...

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ

Ingrediënten

150 g kipfilet, in blokjes gesneden
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 sjalotje, gesnipperd
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
½ Spaanse peper, fijngehakt
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel bruine suiker
een mespunt chilipoeder
1 bosui, in schuine stukjes gesneden
Extra: satéprikkers

BEREIDING
Schep de kipblokjes in een kom met de olie, knoflook, sjalot, vijfkruiden poeder en pepertje. Laat 10 min marineren. Maak ondertussen de satésaus: roer de pindakaas los met 4 eetlepels water en de vissaus, limoensap, bruine suiker en chilipoeder. Verwarm op laag vuur.

Verwarm een grilpan en rijg de blokjes kip aan 6 satéprikkers. Gril de saté in ca. 5 min rondom gaar. Leg op borden en schep de satésaus erover. Bestrooi met stukjes bosui en serveer met gele rijst en een komkommersla.

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO