Romige rijst met fruit in rozensiroop

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de rijst
1/2 vanillestokje
200 g arboriorijst
2 liter melk
60 g suiker
geraspte schil van 1 citroen
2 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt
1 tl gedroogde rozenblaadjes (toko)

Voor het fruit in rozensiroop
60 ml rozensiroop (toko)
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
25 g gedroogde cranberry’s
6 gedroogde abrikozen
6 gedroogde vijgen

BEREIDING
Verwarm voor het fruit in rozensiroop alle ingrediënten in een kleine pan met dikke bodem 10-15 min op matig vuur tot het fruit zacht is; voeg evt een beetje water toe. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Verwarm in een pan met dikke bodem de rijst met de melk, suiker, citroenschil en vanillemerg op laag vuur.

Kook de rijst zachtjes en al roerend ca 20 min tot de melk is opgenomen en de rijst zacht en romig is. Laat de rijst voor het serveren enkele min afgedekt staan. Schep de warme rijst in kommen, verdeel er het fruit met rozensiroop over en bestrooi met pistachenoten en evt een rozenblaadje.

Fotografie Sharyn Cairns/taverne agency - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO