Roergebakken rode kool met linzen en blauwe kaas

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

2 rode uien, in dunne halve ringen
4 el dragonazijn of ciderazijn
400 g rode kool
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
200 g blauwe druiven, gehalveerd
200 g blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of bleu d’Auvergne), in blokjes
enkele takjes dragon, blaadjes grof gehakt

BEREIDING
Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snij de kool in zo dun mogelijke repen. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 minuten mee (de kool moet knapperig blijven). Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 minuten.

Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn. Lekker met volkoren pitabroodjes.

TIP
Dit is ook een lekker bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.

Receptuur Marion Beilin, bewerking Tal Maes, fotografie Marie-Pierre Morel
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO