Rabarbercompote met hangop

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de rabarbercompote
1½ kg rabarber, schoongemaakt en in stukken van ca 1 cm
750 g suiker, of meer naar smaak
2 kaneelstokken
8 kardemompeulen
2 vanillestokken, gehalveerd en de zaadjes eruit geschraapt
3 mandarijnen of 1 sinaasappel

Voor de hangop
1 l yoghurt
1 l slagroom
de zaadjes uit een vanillestokje
geraspte schil van 1 citroen
100 g poedersuiker

VOORBEREIDING (30 min plus 1 nacht wachttijd)
Vul een groot bakblik met de rabarber, de suiker, kaneel, kardemom en de vanillestokjes én de zaadjes. Halveer de mandarijntjes, knijp ze boven de rabarber uit en doe de schillen er ook bij. Schep alles goed om en dek af met aluminiumfolie. Zet ca 30 min in een op 180°C verwarmde oven en schep af en toe even om. Laat dan helemaal afkoelen.

Leg een schone theedoek in een zeef. Zet de zeef op een emmer. Giet de yoghurt erop en dek af met een vel plasticfolie. Zet 1 nacht weg in de kelder of op een koude plaats in huis.

Klop de volgende dag de slagroom met de vanille, de citroenrasp en de suiker. Schep de uitgehangen yoghurt voorzichtig door de slagroom.

BEREIDING (5 min)
Verwijder de specerijen uit de compote. Dit hoeft niet per se, maar het eet makkelijker. Vul acht glazen tot de helft met de compote en lepel er een fikse schep hangop op. Serveer meteen. breng op smaak met peper en zout. Dien meteen op.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO