Polenta uit de oven met pompoen, artisjok, pecorino en salie

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

1 flespompoen (butternut)
2 el mengsel van: cayennepeper of chilipeper, paprikapoeder, komijnpoeder en zout
scheut olijfolie
1200 ml water
300 g polenta
150 g boter, in klontjes
enkele takjes verse salie, de helft heel fijn gehakt en de rest gehakt
100 g pecorino, geraspt
1 ei
1 blik mooie artisjokken

Extra:
met olijfolie ingevette bakplaat of springvorm

BEREIDING
Schil de pompoen. Snij hem in kwarten, verwijder de pitten en snij de schone kwarten in plakken. Wrijf de plakken in met het specerijenmengsel en de olie. Verdeel ze over een bakplaat. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven op 180°C in 20 min bijna gaar. Laat iets afkoelen.

Breng het water aan de kook en strooi er zout in. Giet al roerend de polenta in een dunne straal in het kokende water. Roer goed, zodat het niet kan klonteren. Draai het vuur lager en roer af en toe. Wees voorzichtig, het kan aardig spatten.

Voeg na ca. 30 min de boter, fijngehakte salie en de kaas toe en roer goed door. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop het eitje erdoor en giet het mengsel meteen daarna op de bakplaat of in de vorm. Giet de artisjokken af en halveer ze. Druk de artisjokken en de geroosterde pompoentjes in de bovenkant van de polenta en versier met de overgebleven salie.

Laat helemaal afkoelen (maak het bijvoorbeeld 1 dag van tevoren). Zet de polenta 30 min voor het serveren onder een hete grill op 180°C en serveer in stukken bij de kip of de parelhoen.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO