Pittige Thaise wraps met tamarindesaus

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de wraps
65 g ongebrande cashewnoten, gehakt (natuurvoedingswinkel, notenzaak)
1 el sesamolie
½ tl himalaya- of zeezout
50 ml ahornsiroop
100 ml citroensap
2 el grofgehakte gember
1 el grofgehakte rode peper, incl zaadjes
1½ el shoyu (sojasaus, natuurvoedingswinkel)
200 ml witte amandelpasta
1 kleine savooiekool (of Chinese kool), gesneden
6 zeer grote groene bladeren (bijv amsoi of snijbiet, maar sla kan ook)
1 grote wortel, in luciferdunne reepjes
1 grote rijpe mango, in de lengte in reepjes
2 handjes taugé
handvol korianderblaadjes
handvol basilicumblaadjes, gescheurd
½ handvol muntblad (gescheurd of gesneden)

Voor de tamarindesaus
150-200 ml tamarindepulp, geweekt en gezeefd (2 blokken à 227 g)*
4 el ahornsiroop
2 el shoyu
1 el olijfolie
snufje zout

Extra: blender of keukenmachine, zeef

BEREIDING
Meng cashewnoten, sesamolie en zout in een schaaltje. Pureer ahornsiroop, citroensap, gember, rode peper en shoyu in de blender en voeg daarna op lage snelheid de amandelpasta toe. Doe er als het mengsel te dik is wat water bij, tot het de dikte van cakebeslag heeft. Meng met je handen in een grote kom de geraspte kool door het amandelmengsel.

Snij uit de grote bladeren de hoofdnerf, zodat je steeds twee helften overhoudt. Leg een half blad met de onderkant naar boven op een snijplank en verdeel onderaan een paar el van de koolmix over ⅓ deel van het blad. Bestrooi met cashewnoten. Leg er wortel, mango en een plukje taugé bovenop. Garneer met koriander, basilicum en munt. Rol het blad op en maak op dezelfde manier de rest van de wraps.

Leg ze met de naad onderop op een schaal. Pureer voor de saus de tamarinde, ahornsiroop, shoyu en olijfolie in de blender. Breng op smaak met zout en serveer bij de wraps.

TIP
Tamarindepulp koop je bij de toko. Als blok, vers uit de koeling, of gedroogd. Meestal bevat het nog de zaden. Week het blok 30 min in warm, zuiver water en druk het vervolgens door een metalen zeef. De achtergebleven vezels en zaden gooi je weg.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO