Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

500 g pastinaken, geschild
1 sjalotje, gesnipperd
1 el boter
100 ml witte wijn
350 g aardappelen, geschild en in stukken
1 laurierblad
1 takje tijm
ruim 1 l sterke groente- of kippenbouillon
nootmuskaat
zout
versgemalen peper
olie om te frituren
fleur de sel

Extra: staafmixer

BEREIDING
Maak van een halve pastinaak met een dunschiller ongeveer 20 flinterdunne reepjes en houd deze apart. Snij de overige pastinaken in grove stukken. Bak de sjalot in een soeppan in de boter glazig. Blus af met witte wijn. Voeg pastinaak, aardappel, laurier, tijm en bouillon toe. Laat 20 min zachtjes koken. Verwijder tijm en laurier en pureer de soep.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verhit de olie in een hoge pan en frituur de reepjes pastinaak kort goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met pastinaakchips.

Fotografie: Wolfgang Schardt
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO