Papardelle met artisjokken

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

3 grote artisjokken
1 citroen
6 el olijfolie
1-2 (Italiaanse) braadworsten
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el grof gehakte bladpeterselie
peper en zout uit de molen
1 gedroogd pepertje
500 g verse papardelle, of 400 g gedroogd
100 g parmezaanse kaas, geraspt

BEREIDING
Maak de artisjokken schoon en bewaar ze in water met citroensap. Giet de artisjokken af, dep droog en snij in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de plakken artisjok toe en bestrooi met zout en peper. Bak tot de artisjok zacht wordt. Knijp boven de pan de worstvulling uit het vel, voeg de helft van de peterselie toe en verkruimel het pepertje erboven en schep goed om.

Leg een deksel op de pan en bak onder regelmatig roeren nog 15 min op matig vuur, tot alles gaar en het gehakt rul is. Voeg als het nodig is een scheut water toe en laat nog een paar min doorkoken, daarvan wordt de saus romiger. Proef of er nog zout of peper bij moet.

Breng intussen in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pasta in de koekenpan om met het artisjokmengsel en voeg als evt wat kookvocht toe. Verdeel over vier warme diepe borden, bestrooi met de resterende peterselie en serveer met de kaas.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO