Mosselen in Japans bier

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

olie
2 kg mosselen (panklaar), gewassen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el geraspte gember
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
½ rood pepertje, zaadjes verwijderd, in reepjes
1 flesje Japans bier (toko)
4 el Japanse sojasaus
2 el fijngehakte koriander

BEREIDING
Fruit in een ruime pan ui, gember, paprika en pepertje 2 min in hete olie. Voeg de mosselen en het bier toe. Dek af en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat afgedekt kort zachtjes koken tot de schelpen open zijn. Voeg sojasaus en koriander toe. Lekker met brood of een kommetje rijst.
 
 

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO