Moelleux au Chocolat

Geschikt voor 4 personen

Samen met Chocolaterie Van Soest maakten we deze kookvideo. Hoe maak je moelleux au chocolat? We delen het (video)recept!

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

2 eieren

2 eidooiers

60 g suiker

120 g pure chocolade (70%) en wat extra stukjes als vulling

90 g gesmolten boter

40 g gezeefde bloem

Muffinvorm (metaal of siliconen)

 

BEREIDING

- Smelt de chocolade voorzichtig met de boter.

- Klop de suiker, eieren en eidooiers op tot een wit romig mengsel.

- Voeg het eimengsel toe en spatel daarna de bloem erdoor.

- Vet de vormen in met boter

- Vul de vormen met het chocoladebeslag

- Duw wat extra stukjes chocolade in het midden van de vorm

- Bak gedurende 9 minuten, afhankelijk van de grootte, op 180 graden Celsius

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO