Linzen met tomaten, pesto en sprouts

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

500 g du Puy-linzen
4 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
3 tenen knoflook
1 l gepelde tomaten met sap (of gezeefde tomaten)
¼-½ bosje selderij
1 el pesto
1-2 zakje(s) gemengde kiemgroenten

BEREIDING
Week de linzen 30 min (hoeft niet per se). Verhit de olie, bak eerst de ui, dan de knoflook goudgeel. Voeg de (uitgelekte) linzen toe en roer die op hoog vuur door het mengsel tot ze glanzen. Voeg tomaten met sap toe, breng aan de kook, voeg de gehakte selderij toe en laat op zacht vuur afgedekt 25 min garen. Haal de pan van het vuur, roer pesto en kiemgroenten erdoor, voeg eventueel zout toe en serveer. Lekker met zilvervliesrijst en in witte wijn gepocheerde prei.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO