Kruidige rodekoolsoep met gember

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

1 el olie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
300 g rodekool, in dunne repen
mespunt gedroogde chilivlokken
1 tl gemalen komijn (djinten)
sap van ½ citroen
750 ml warme groente- of vleesbouillon
125 ml zure room
gemalen piment of komijn om te bestrooien
Extra: blender of staafmixer

BEREIDING
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak knoflook, ui en gember 1 min. Voeg de rodekool, chilivlokken, komijn en het citroensap toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn. Schenk de soep in glazen en schep in elk glas een lepel zure room. Strooi er piment of komijn over.
Receptuur Marion Beilin, bewerking Tal Maes, fotografie Marie-Pierre Morel

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO