Komkommer-limoenwater

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

3 limoenen
1 kleine, stevige komkommer
3 liter (mineraal)water
Extra: grote glazen karaf, vershoudfolie
 

BEREIDING
Boen de limoenen en komkommer schoon en wrijf ze droog. Snij de uiteinden van de limoenen en de komkommer. Schaaf met de mandoline of snij met een scherp koksmes 2 mm dunne plakjes van de limoenen. Halveer de komkommer en schaaf of snij beide stukken in 3 mm dunne linten. Meng de plakjes limoen en komkommer in een karaf en schenk het water erop. Dek de karaf af met vershoudfolie en laat de smaken in de koelkast minstens 2 uur intrekken.
 
TIP: Je kunt voor dit recept ook (licht) bruisend mineraalwater gebruiken. Van enkele muntblaadjes erbij wordt het drankje nog frisser. 

Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO