Koele, romige bleekselderijsoep

Geschikt voor 4 personen

Een van de pronkstukken van Italië, bresaola, maakt zijn opwachting: dit droog gerijpte, gezouten rundvlees geeft power aan een verfrissende, opgeschuimde soep. Net wat je wilt als je dreigt ineen te zijgen van de warmte. De soep heeft body, smaak en explodeert van de geur, want daarvoor zorgen bleekselderij, citroenrasp en witte wijn.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

3 el olijfolie
100 g sjalotten, grof gehakt
200 g bleekselderij, schoongemaakt, in reepjes (wat blad uit het binnenste bewaard in koud water, voor het serveren)
250 g gekookte aardappels, in dobbelstenen
100 ml droge witte wijn
1 l (liefst zelfgetrokken) groentebouillon
2 el citroensap
250 ml slagroom
 zout en zwarte peper uit de molen, naar smaak
75-100 g bresaola
1 geraspte(onbespoten) citroen
paar bewaarde blaadjes selderij, fijngehakt, bij het serveren

BEREIDING:
Verhit de olie in een stevige soeppan, fruit de sjalotten glazig. Voeg bleekselderij en aardappel toe en laat deze 5 min zachtjes mee fruiten (roer af en toe). Blus af met de wijn, en laat onafgedekt tot ong de helft inkoken. Giet de bouillon erbij en laat de soep 25 min zachtjes koken, zonder deksel. Roer er 2 el citroensap en de room door, laat de soep nog eens 5 min zachtjes koken.

Blend de soep in de keukenmachine en giet hem door een zeef terug in de pan. Breng op smaak. Giet over in een koude pan of schaal en laat afkoelen. Zet de soep voor serveren 30 min koud weg. Schuim de soep nogmaals op, hak het vlees in dunne reepjes, doe die in de soep met wat citroenrasp en de fijngehakte selderijblaadjes.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO