Knolselderijsalade, met pekelvlees en mierikswortel

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ

Ingrediënten

1/2 knolselderij, in lucifers
1 citroen, doorgesneden
1 eidooier, op kamertemperatuur
25 ml witte wijnazijn
250 ml zonnebloemolie
1 ½ cm stuk mierikswortel of ½ potje mierikswortelpasta
2 handen verse kruiden, gehakte dille, dragon, platte peterselie
2 el kappertjes
2 sneetjes stokbrood
1 zakje waterkers
150 g pekelvlees, zeer dun gesneden
1 granny smith, in dunne plakjes
4 radijsjes, in dunne plakjes

Extra: staafmixer, mandoline of kaasschaaf

BEREIDING
Doe de knolselderij in een kom met water en de citroenhelften tegen het verkleuren. Kook 3 min in kokend water. Maak de mayonaise: doe eidooier met azijn en zout in een hoge kom en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blijf mixen tot je een mooie mayonaise hebt. Meng met de mierikswortel, kappertjes, gehakte kruiden en knolselderij. Breng op smaak met 1 tl fijn zeezout en peper.

Vermaal het brood en 1 tl olijfolie met de staafmixer tot kruim. Rooster het kruim in een paar min in de oven krokant en goudbruin. Meng de waterkers met de knolselderijsalade, leg er een paar plakjes pekelvlees tussen. Garneer met de plakjes appel en radijs en bestrooi met broodkruim.

receptuur Vanja van der Leeden - fotografie Carlfried Verrwaayen - styling Evelien Reich

gerelateerd
Spaghettini met Siciliaanse bloemkool
Auberginepizza's
Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus
Zuid-Afrikaanse sosaties van de BBQ
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO