Kipcurry

Geschikt voor 2 personen

Het specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

4 el Griekse yoghurt (plus evt extra voor de garnering)
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
4 peultjes kardemom, zaadjes gekneusd (of 1 tl gemalen kardemom)
1 tl kurkuma (koenjit), gemalen
4 kippendijen zonder bot, elk in 4 stukken
1 el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
2 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 groene chilipeper, fijngehakt (plus evt extra voor de garnering)
1 teen knoflook, fijngehakt
100 ml kippenbouillon
2 el amandelen, fijngemalen (of 2 el amandelmeel)
1 tl garam masala

BEREIDING
Meng in een kom de yoghurt met de komijn, koriander, kardemom, kurkuma, zout en peper. Wentel de kip erdoor en laat in de koelkast 1-2 uur marineren. Verhit de olie in een ruime (braad)pan en bak de ui op laag vuur 10 min. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 min mee. Voeg de kip en marinade toe en bak de kip enkele min mee. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 30 min op laag tot middelhoog vuur zachtjes koken. Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4-5 el van de saus. Meng het amandelmengsel weer door de kip en saus in de pan. Voeg de garam masala toe en laat nog 5 min sudderen.
Garneer evt met yoghurt en in reepjes gesneden groene chilipeper. Lekker met basmatirijst en naanbrood.

Indiase auberginecurry >
Geroosterde wintergroenten met kip in pancetta >
Rodelinzencurry met kokos >

Fotografie: Imsyndo/Philip Webb/Gareth Morgans - bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO