Kip met gedroogd fruit

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook

Ingrediënten

6 kippenbouten
enkele blaadjes salie
enkele takjes tijm
2 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 stukje verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 tl kaneel
1 tl gemalen geelwortel (koenjit)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
bosje koriander, fijngehakt
peper en zout uit de molen
500 ml kippenbouillon of water
500 g gedroogde pruimen
500 g gedroogde abrikozen
Extra: keukentouw

BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de kippenbouten elk in 2 stukken door de poten er met een scherp mes af te snijden. Bind salie en tijm met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak de stukken kip rondom aan. Voeg knoflook, gember, specerijen, het kruidenbundeltje, de helft van de koriander en wat peper en zout toe. Schenk er de bouillon of het water bij en verwarm tot vlak onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en zet ca 50 minuten in de oven tot de kip gaar is – voeg na ca 30 minuten de pruimen en abrikozen toe. Strooi de rest van de koriander er vlak voor het opdienen over.

fotografie Jérôme Bilic - bewerking receptuur Tal Maes

gerelateerd
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Lamsspareribs in ketjap en knoflook
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO