Kikkererwten-maïssoep met gebakken chorizo

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

4 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
800 g kikkererwten uit blik
1 klein blikje maïskorrels, uitgelekt
1½ l kippenbouillon
versgemalen zout en peper
rasp en sap van 1 limoen
3 rode pepers, gewassen
4-6 verse kleine chorizoworstjes om te bakken of 150 gram chorizoworst kant-en-klaar
Extra: staafmixer

BEREIDING
Verwarm de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook kort aan. Voeg de koriander en komijn toe en roer alles even goed door, zodat de geuren vrijkomen. Doe de kikkererwten inclusief het nat erbij en de maïskorrels. Voeg de bouillon toe en laat de soep rustig aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat alles 10 min zachtjes koken.
Pureer de soep in de pan met de staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en -sap.

Prik de pepers een voor een aan een vork en houd ze boven een hoge gasvlam. Draai de vork zodat de schil rondom zwart kleurt. Laat afkoelen en verwijder de schil en de pitten. Scheur het vruchtvlees in reepjes. Bak de verse chorizo in ca 5 min mooi bruin. (Kant-en-klare chorizo kan evt ook even gebakken worden.)
Schep de soep in de borden en verdeel de geroosterde peper en chorizo erover.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO