Kastanjesoepshotje

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

75 g vacuüm verpakte kastanjes, gepeld en gaar (delicatessenzaak)
150 ml room
150 ml kippenbouillon
hazelnootolie
2 à 3 kleine kastanjechampignons
peper en zout

BEREIDING (10 min bereidingstijd + 45 min wachttijd)
Kook de kastanjes ca 15 min in de room met de bouillon. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper. Laat koud worden in de koelkast. Roer er als de soep te dik is evt wat water door. Snij vlak voor het serveren de champignons in dunne plakjes en bak ze heel even in een pan met anti-aanbaklaag in een beetje olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet de koude kastanjesoep in kleine borrelglaasjes. Leg op elk glas plakje champignon en druppel er een beetje hazelnootolie op.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO