Kastanje-paddestoelsoep met pancetta en waterkers

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

500 gr (kastanje)champignons
200 gr shiitake
2 el olijfolie
1 el zoete ui, gesnipperd
3 takjes tijm, blaadjes gerist
200 gekookte kastanjes (vacuüm verpakt), grof gehakt
1 liter groente- of runderbouillon
125 ml crème fraîche
100 gr dungesneden pancetta,  in kleine stukjes
1 bosje waterkers
Extra: keukenpapier, staafmixer

BEREIDING
Veeg de champignons en shiitake met een stuk keukenpapier schoon. Houd ong 1/5 deel van de champignons en shiitake achter voor de garnering en snij de rest in plakjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 4-5 min op matig vuur. Voeg de champignons en shiitake toe en bak ze al omscheppend 3-4 min mee. Voeg de tijm en kastanjes toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij, breng langzaam aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep ca 15 min zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Bak de pancetta in een droge koekenpan in enkele min goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Snij de achtergehouden champignons en shiitake in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes al omscheppend 3-4 min tot het vocht vrij begint te komen. bestrooi ze met wat zout en peper.
Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel er de waterkers, gebakken paddestoelen en gebakken pancetta over. Serveer eventueel met warm lekker brood. 

Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight -  met dank aan slagerij Chateaubriand.nl en Fjalar Goud
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO