Hushpuppies met hazelnotensaus

Geschikt voor 6 personen

Een hushpuppie kun je het beste omschrijven als een soort oliebol. Maar zijn daadwerkelijk maismeelballetjes uit het zuiden van de VS.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

50 g hazelnoten
1 teen knoflook
20 ml rode wijnazijn
75 ml olijfolie
1 tl zout
1 bosje verse koriander
mespunt cayennepeper
Voor de hushpuppies:
150 g maïsmeel
75 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 ui, geraspt
1 ei, losgeklopt
ca. 150 ml warme melk
4 gedroogde tomaten, fijngesneden
olie om te frituren
Extra: keukenmachine

BEREIDING
Rooster voor de saus de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer ze met 100 ml warm water plus knoflook, azijn, olie, zout, koriander en cayennepeper.
Meng in een grote kom maïsmeel, bloem, bakpoeder en zout. Roer ui, ei en genoeg melk erdoor zodat een kleverig beslag ontstaat. Verhit de olie tot 190˚C en bak eetlepels vol van het beslag goudbruin in de olie. Laat de hushpuppies uitlekken op keukenpapier en serveer warm met de hazelnotensaus.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO