Hollandse Tomatensoep

Geschikt voor 4 personen

Niks kant en klare soep van Unox. Met dit recept tover je zélf traditionele Hollandse tomatensoep op tafel.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 ui
5 worteltjes
klontje boter
1½-2 kg rijpe (soep)tomaten
1 bouquet garni (laurier, tijm, peterselie)
1 l bouillon (van kip, rund of groente)
400 g mager rundergehakt
1 ei
1 tl gemalen foelie
2 el bladselderij, zeer fijn geknipt
zout en versgemalen peper, naar smaak
6 el slagroom
1 eiwit
4 el fijngehakte peterselie

BEREIDING
Snipper ui en worteltjes, smelt de boter in grote soeppan en bak ui en wortel op laag vuur halfzacht in 10 min. Hak de tomaten grof, voeg ze toe met bouquet garni en bouillon, breng de soep aan de kook en laat onafgedekt 20-30 min zacht koken. Roer af en toe of blend hem desgewenst. Intussen: meng gehakt t/m peper, draai tot walnootgrote balletjes en laat 10 min mee garen. Mix de room met het eiwit stijf.
Serveer met een drijvend eiland van room en rondom een kring van peterselie.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO