Griesmeelpudding met clementinesorbet

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

1 citroen
1 l volle melk
mespunt zout
85 g griesmeel
125 g suiker
2 stelen sereh
2 limoenblaadjes

Voor de saus:
300 ml mandarijnensap (uit pak of geperst)
100 g suiker

Extra: puddingvorm van 1 l

BEREIDING
Boen de citroen goed schoon en snij een stukje schil van ongeveer 4 cm (zonder wit) af. Rasp de rest van schil. Breng de melk met citroenrasp, sereh en limoenblad aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 5 min trekken. Meng griesmeel met 75 g suiker en strooi dat in de kokende melk. Laat 7 min doorkoken en roer regelmatig. Spoel de binnenkant van de puddingvorm met koud water af. Schenk het griesmeelmengsel in de puddingvorm en laat afkoelen en opstijven.

Saus: roer de suiker door het mandarijnensap, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Hou de vorm even in warm water, maak de bovenrand van de pudding met een mes of lepel van de vorm los. Leg een schaal op de vorm, keer om en laat de pudding uit de vorm glijden. Schenk de saus erover.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO