Gratin de topinambour

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh

Ingrediënten

1½ kg aardpeer
300 g crème fraîche
200 ml room
250 g geraspte gruyère
peper en zout uit de molen

Extra: ingevette ovenschaal

VOORBEREIDING (25 min)
Schil de aardperen. Breng een pan met water een de kook en zout het. Kook de topinambour in 5-7 min net niet gaar. Spoel ze snel af en snij ze met een schaaf of mes in zo dun mogelijke plakjes. Verwarm de oven op 180ºC.

Klop de room door de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Leg een derde deel van de aardpeer in de ovenschaal, bestrooi met een deel van de gruyère en giet er een deel van de room over. Ga zo door tot alles op is. Eindig met de kaas en zet de schaal in de oven. Bak de gratin 20 min tot hij net begint te kleuren en haal hem dan uit de oven.

BEREIDING (15 min)
Verwarm de oven op 180ºC. Bak de gratin ca 15 min tot goudbruin en bubbelend! Serveer meteen.

gerelateerd
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Bisque udang peteh
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO