Gevulde koolrolletjes

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

25 g boter
1 grote savooiekool
1 ui, gesnipperd
8 tenen knoflook, gesnipperd
2 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
2 tl gerookt paprikapoeder
50 g blanke rozijnen
geraspte schil van 1/2 citroen
50 g witte rijst, gekookt en afgekoeld
400 g half-om-halfgehakt
2 tl versgemalen witte peper
150 ml witte wijn
500 g gezeefde tomaten (passata)
8 runderchipolata
125 ml zure room

Extra: rechthoekige ovenschaal, aluminiumfolie

BEREIDING
Verwarm de oven tot 190°C. Vet de schaal in met wat boter. Maak 12 mooie koolbladeren los en snij de harde nerf aan de onderkant weg. Kook de bladeren 2 min in ruim water, leg ze direct in een bak ijskoud water en laat het blad daarna op een theedoek uitlekken. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui met de knoflook, het karwijzaad en de laurierblaadjes zachtjes glazig.

Bak het paprikapoeder nog 2 min mee. Schep het uimengsel in een grote kom en verwijder de laurier. Voeg de rozijnen, citroenschil, gekookte rijst, het gehakt, de witte peper en 2 tl zout toe. Kneed het gehakt goed door en verdeel het in 12 porties. Leg in het midden van elk koolblad een rolletje gehaktvulling, vouw er de zijkanten over en rol op. Roer de wijn en wat zout door de tomatenmoes.

Leg de koolrolletjes op de vouwnaad in de ovenschaal, met de worstjes ertussen. Schep er de tomatensaus over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 45 min in de oven. Verwijder het folie. Lepel de zure room over het gerecht. Lekker met gekookte aardappels.

Fotografie: Imsyndo/Brett Stevens - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO