Geroosterde tomaten-paprikasoep met gebakken rosevalaardappels

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

6 roma-tomaten, gewassen en in parten
3 rode paprika’s, schoongemaakt en in parten
2 uien, gepeld en in grove stukken
5 tenen knoflook, gepeld
1 handvol basilicum, gewassen
6 el olijfolie
1 l groentebouillon
100 ml rode wijn
3 el balsamicoazijn
2 el rietsuiker
versgemalen zout en peper
5 rosevalaardappels, in de schil gekookt
5 el olijfolie

BEREIDING
Leg de tomaat, paprika, ui, knoflook en basilicum in een ovenschaal. Giet de olie eroverheen en hussel alles door elkaar. Rooster de groenten in de oven op 250˚C in ca 20 min gaar. Haal de schaal uit de oven. Doe de groenten over in een ruime soeppan. Zet de pan op hoog vuur. Blus af met rode wijn en azijn.

Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep aan de kook komen en breng op smaak met suiker, peper en zout. Snij de gekookte aardappels in stukken en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en knapperig zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappeltjes bij of in de soep.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO