Gegrilde groenten met kruidenvinaigrette

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de vinaigrette
200 ml olijfolie
sap van 1 citroen
2 tenen knoflook, geperst
10 takjes tijm, alleen de blaadjes
5 takjes rozemarijn, alleen de naalden

Voor de grillgroenten
2 courgettes
2 aubergines
1 venkel
250 g champignons
6 bosuitjes
balsamicoazijn
2 sjalotten, gesnipperd
10 sprieten bieslook, fijngesneden
zout en versgemalen peper

BEREIDING
Klop een dressing van de olijfolie, het citroensap en de kruiden. Laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Snij de courgettes en aubergines in lange repen, de venkel in plakken en de champignons in drieën. Halveer de bosuitjes in de lengte. Rooster de groenten boven een matig hete barbecue tot je aan beide kanten de afdrukken van het rooster duidelijk kunt zien.

Laat de groenten afkoelen, meng ze met de kruidenvinaigrette en leg ze op een schaal. Besprenkel met wat balsamicoazijn, bestrooi met de gesnipperde sjalot en bieslook en breng op smaak met zout en peper.

fotografie CARLFRIED VERWAAYEN styling MARJOLEIN VONK foodstyling YVETTE VAN BOVEN receptuur JULIUS JASPERS
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO