Chocoladefondue met gedroogd fruit

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

Voor de fondue:
600 g pure chocolade
100 ml sterke koffie
200 ml slagroom
Voor de dips:
12 plakken gekonfijte sinaasappel
50 g gedroogde aardbeien
50 g gedroogde appel
6 plakken gekonfijte kiwi
200 g cantuccinikoekjes
100 g roomnoga
1 pak kaneelkoekjes (bv Verkade)

BEREIDING

Zet een pan met een klein bodempje water op het vuur en laat dit koken. Plaats een passende kom boven het stomende water. Verwarm de koffie en de slagroom in de kom. Breek de chocolade in kleine stukken en smelt dit in de hete koffieroom. Roer tot er een egaal chocolademengsel ontstaat. Als de chocolade te dik is, giet er dan een scheutje melk bij. Schenk de chocolade in de fonduepan. Voor de dips. Rijg het gedroogde fruit aan prikkers en verdeel met de noga en de koekjes over een paar kleine schalen.

TIP
Roer door de chocolade een scheut Grand Marnier of Frangelica hazelnotenlikeur.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO