Broodje shoarma

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

4 eetlepels bulgur
6 takjes verse peterselie, gehakt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout en peper
4 pitabroodjes
250 g lamshoarma reepjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 eetlepels hummus
¼ komkommer, gewassen en in plakjes gesneden
2 tomaten, gewassen en in plakjes gesneden

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de bulgur in een schaaltje en overgiet met kokend water. Laat staan tot al het water is geabsorbeerd en de bulgur afkoelt. Meng ondertussen de peterselie door de bulgur tot een tabboulehsalade. Breng op smaak met de helft van de olie, citroensap, zout en peper. Leg de pitabroodjes ca. 10 min in de oven tot ze goed warm zijn.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, en roerbak het vlees op hoog vuur met de knoflook snel bruin en knapperig. Haal de broodjes uit de oven en snij ze overlangs open. Bestrijk de binnenkant met humus en vul met tomaat, komkommer, het vlees en de salade.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO