Bresaola-ricottarolletjes met knoflookolie

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

200 ml olijfolie
4 tenen knoflook
4 grote blaadjes basilicum
200 g ricotta
12 plakjes bresaola
50 g rucola
1/2 citroen

Extra:
vershoudfolie

BEREIDING

Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur. Laat de knoflookolie afkoelen. Snij het basilicumblad fijn. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en het basilicum. Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op (evt gescheurd) en rol de bresaola op.

Leg de rolletjes naast elkaar op een schaal. Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met fleur de sel of zout en versgemalen peper. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.

TIP
Bestrooi de bresaolarolletjes met krullen parmezaan, of serveer er partjes meloen bij. Alternatief voor bresaola: carpaccio of gedroogde ham.

Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO