Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 l groentenbouillon (van twee blokjes)
300 g gare bloemkoolroosjes of broccoli
plukje saffraan, 20 draadjes
4 el crème fraîche
200 g gerookte palingfilet
4 takjes kervel, alleen blaadjes
1 Spaanse peper zonder zaadjes
50 ml Extra Vierge olijfolie

BEREIDING

Voeg de saffraan bij de bouillon en breng aan de kook. Snij de paling in reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Vermaal de Spaanse peper in de vijzel of keukenmachine en voeg de olijfolie toe. Voeg de bloemkool bij de bouillon en verwarm nog even. Schep de bouillon op de paling en garneer de soep met een eetlepel room, enkele blaadjes kervel en druppeltjes peperolie.

gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO