Auberginetimbaaltjes met geitenkaas

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

1 stevige courgette
olijfolie
4 slanke (Turkse) aubergines
4 roma-tomaten
8 zachte geitenkaasjes (30-40 g elk)
paar takjes basilicum
versgemalen zwarte peper

Extra:
grillpan of –plaat, cocktailprikkers

BEREIDING

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en kwast er olijfolie over. Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en verspreid ze over de bakplaat. Bak de courgette 10 min in de oven.Snijd intussen de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Bestrijk ze met olijfolie. Verhit een grillpan of –plaat tot gloeiend heet. Rooster de aubergines in porties in 2-3 min per kant zacht en gaar. Er met een spatel zachtjes op drukken helpt om mooie bruine strepen erop te krijgen. Laat ze op een bord afkoelen.

Snij de tomaten in plakken van ½ cm dik. Leg op het werkvlak telkens 2 mooie plakken aubergine kruislings op elkaar. Maak in het midden een stapeltje van een plak courgette, een plak tomaat en het geitenkaasje. Verdeel er wat (gescheurde) basilicumblaadjes over en dek af met nog een plak courgette en tomaat. Vouw de aubergine over het stapeltje en steek met cocktailprikkers of satéstokjes vast.
Zet de stapeltjes in een ingevette ovenschaal, schenk er wat olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Zet de schaal 15 min in de oven. Serveer warm of lauw, met een mesclunsalade en pilafrijst.

TIP
Voor dit recept is cabécou gebruikt, een mild, jong geitenkaasje uit de Périgord, formaat dikke sjoelsteen. Rocamadour is bijna hetzelfde kaasje, alternatief uit eigen land is de bettine naturel.

 

Fotografie Michaël Roulier – Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO