7 smerige dingen die foodfotografen doen om een foto mooi te maken

Motorolie over je pannenkoeken in plaats van maple syrup? Haarcrème of lijm in plaats van melk bij je muesli? Je kan het zo gek niet bedenken of het is een truc van een foodfotograaf voor de perfecte kiek.

gerelateerd
Zin in dit servies? Wij geven het weg
10 alledaagse dingen die van pas komen in de keuken
6x op een rij: welke pan waarvoor?
Ha! Wist je ook dat je dít kunt maken in de airfryer?
Getty Images

Je hebt ze vast wel, vrienden van wie je altijd moet wachten voor je een hap mag nemen van je warme avondmaal. Na tientallen shots en composities verder, mag je eindelijk beginnen, maar is je eten koud. Toch komen je vrienden niet in de buurt van de profs...

Wij zetten 7 bizarre trucs van foodfotografen voor je op een rij:

1. Tampons

Eten wordt snel koud en wat doe je dan om toch een dampende maaltijd op de foto te zetten? Je doopt een tampon in een bak met water en stopt deze vervolgens in de magnetron. Stoomwolkjes gegarandeerd.

Dit is waarom ananas voor geprik in je mond zorgt >

2. Karton

Er is een reden dat jouw gekochte hamburger er dus nooit zo uitziet als op het plaatje uit de reclame. Fotografen plaatsen namelijk op strategische plekken karton tussen de hamburgers, zodat de camera elk detail kan vangen. Nu maar hopen dat die hamburger niet naar karton smaakt.

3. Motorolie

Het allerfijnste aan pannenkoeken vinden wij dat je ze zo lekker kunt versieren met stroop, die dan zo heerlijk uitloopt over je pannenkoek. Behalve als je foodfotograaf bent. Dan wil je geen stroop die van je pannenkoek af loopt. Dus ga je voor een flinke dosis motorolie, die wel op z’n plek blijft zitten.

5 dingen die je onbewust fout doet in de keuken >

4. Aardappel en reuzel

In plaats van moeilijk te doen met zuivel, maken foodfotografen hun eigen romige bolletjes ijs, yoghurt en andere brouwsels die niet smelten. Dat doen ze met een mix van aardappelpuree, reuzel, poedersuiker en kleurstoffen.

5. Haarcréme

Niemand houdt van een zompig granenontbijt. Foodfotografen al helemaal niet. Daarom gebruiken ze in plaats van melk, haarcrème en lijm om cornflakes zo krokant mogelijk op de kiek te krijgen.

In dit restaurant kun je naakt dineren - kun je beter geen foto's maken >

6. WD 40

WD 40 is overal goed voor. Je hebt het vast wel eens gebruikt voor je piepende deurscharnieren of je verroeste fietsketting. Maar ook foodfotografen zijn er dol op, want ze geven elke maaltijd een beetje glans. Met een beetje WD 40 spatten de ingrediënten van je scherm.

7. Sojasaus met zeepsop

De perfecte kop koffie maak je niet met koffiebonen, maar met verdunde sojasaus en zeepsop. Aldus de foodfotograaf. Verwacht geen heerlijke koffie-aroma’s in de vroege ochtend. Dit bakkie pleur ruikt meer naar Chinese afhaal.

Dit recept voor Tony's bananenbrood met karamel-zeezout en gezoutenkaramelsaus moet je een keer proberen

Bron: Insider 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO