Bewezen: van een rood bord eet je minder

En hele hoop minder zelfs.

gerelateerd
Dit is de beste manier om snel vlees te ontdooien zonder magnetron
9 tips, tricks en BBQ-hacks voor deze zomer
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken
Shutterstock

Wil je wat overtollige kilo's kwijt? Dan adviseren we je om – naast sportkleding – ook een nieuw servies aan te schaffen. De kleur van je bord heeft namelijk invloed op hoeveel je eet, wijst onderzoek uit.

En de kleur van je servet heeft weer invloed op de smaak van je eten >

ÉÉN, TWEE, DRIE TEST
De onderzoekers lieten mannen thee drinken uit mokken met een rood, en mokken met een blauw etiket. Wat bleek? Uit de kopjes met rode etiketten dronken ze wel 44 procent minder. In een vervolgonderzoek deelden ze zoute krakelingen uit. Deze serveerden ze op rode, blauwe en witte borden. En ook in dit geval werd er van het rode servies het minst geconsumeerd.

Tafeldekken: zo heurt het >

GEVAAR
Uit deze tests concludeerden ze dat je van rood servies tot wel veertig procent minder eet. Waarschijnlijk komt dit doordat je de kleur onbewust associeert met gevaar, verbod en stoptekens. Rennen naar die winkel dus, want olé: afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest.  

Bron: Gezondheidsnet

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO