Je vriezer schoonmaken doe je zo

Kom op, je kunt het.

gerelateerd
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken
5x natuurlijke shampoo voor droog haar
5 dingen die je kunt doen met koffie
Getty Images

Eindelijk de moed bij elkaar geraapt om de vriezer te lijf te gaan? Soms vergeet je gewoon even dat die ook schoongemaakt moet worden. En je hebt natuurlijk geen zin om eten tegen te komen dat er al een jaartje of twee ligt te verpieteren. Wij geven je het beste stappenplan om deze klus te klaren.

Deze 7 etenswaren kun je uitstekend in de vriezer bewaren >

1. ZET DE VRIEZER UIT
Misschien vanzelfsprekend, maar dit wordt nog weleens vergeten. Toch is dat een belangrijke stap. Je schoonmaakmiddel vriest anders meteen aan je vriezer vast en dan kun je weer van voren af aan beginnen.

2. HAAL HET ETEN UIT DE VRIEZER
Anders kom je niet goed in alle hoeken en gaten. Nou je daar toch mee bezig bent: ruim het een beetje op. Hoe moeilijk het ook is, die spaghetti van twee jaar geleden ga je echt niet meer opeten. Gooi het weg.

3. HAAL ALLE LADES UIT DE VRIEZER EN LAAT OP KAMERTEMPERATUUR KOMEN
Het op kamertemperatuur laten komen van de lades kun je beter niet achterwege laten. Als de lades namelijk nog ijskoud zijn en je maakt ze schoon met warm water, dan kunnen er door het temperatuurverschil scheuren in komen.

10 x etenswaren die je NOOIT in je vriezer moet bewaren >

4. SCHOONMAAKMIDDEL MAKEN
Het beste is om zelf schoonmaakmiddel te maken, hier lees je hoe je dat makkelijk kunt doen. Als je schoonmaakmiddel gebruikt dat een sterke geur heeft of waar heftige chemicaliën in zitten, dan kan het zijn dat het in je eten trekt. Heb je dan een keer geen zin om te koken en je hebt nog toevallig de maaltijd van de avond daarvoor in de vriezer liggen, dan smaakt die naar schoonmaakmiddel. Dat wil je niet.

5. HET SCHOONMAKEN KAN BEGINNEN
Spray de vriezer vol met (zelfgemaakt) schoonmaakmiddel en je mag eindelijk beginnen met schoonmaken. Voor het hardnekkige vuil kun je het best een spons of oude tandenborstel gebruiken. Zorg er wel voor dat je de koelkast goed naspoelt en droog maakt na het schoonmaken, anders vriest je schoonmaakmiddel bij het opnieuw aanzetten van je vriezer vast.

5 tekenen dat je ingevroren eten niet meer goed is >

Bron: Luvoinc

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO