Tips voor een gezonde lunch tijdens werk

Zodat je het kantoor eind van de dag met een zelfvoldaan gevoel verlaten kunt.

gerelateerd
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken
5x natuurlijke shampoo voor droog haar
5 dingen die je kunt doen met koffie
Getty Images

Gezond eten is een hele uitdaging. En al helemaal als je de hele dag op kantoor zit; omringd door snoepende collega's en met een kantine twee gangen verderop. Aangezien eten het belangrijkste onderwerp op onze redactie is, snappen wij dat maar al te goed. En omdat we ook begrijpen dat je op je 67e niet tonnetje rond het pand wil verlaten, geven we je zeven tips die gezond lunchen een stuk makkelijker gaan maken.  

1. NEEM LUNCH MEE VAN THUIS
Als je thuis een gezonde lunch voorbereid en deze meeneemt naar werk, is de kans groot dat je 'm ook daadwerkelijk opeet. Doe je dit niet, dan zijn de broodjes uit de kantine en de lunchplannen van je collega's waarschijnlijk een stuk verleidelijker dan de gezonde opties.

2. EET EENS IETS ANDERS DAN EEN BOTERHAM
In Nederland eten we 'm maar al te graag, de boterham. Een inkoppertje misschien, maar aangezien-ie vol zit met koolhydraten en het ook goed is om afwisselend te eten, raden we je toch aan ook eens iets anders te proberen. Een salade, wrap of crackers bijvoorbeeld.

Eet je toch liever een boterham? Gebruik dan mager broodbeleg >

3. BRENG JE SALADE NAAR EEN HOGER NIVEAU
En ga je nou voor zo'n salade, kleed 'm dan een beetje aan. Hierdoor zal je namelijk een langdurig verzadigd gevoel hebben, en niet binnen een uur weer naar de gezamenlijke koektrommel grijpen.  

Hoe je een vullende salade maakt? Nou, zo dus >

4. ORGANISEER
Zorg ervoor dat je bureau is uitgerust met houdbare dingen als olijfolie, peper, zout en eventueel wat kruiden. Zo maak je het jezelf namelijk makkelijker om een lekkere salade in elkaar te flansen.  

5. BAN DE DIKMAKERS
Maak je lunch niet langer af met dikmakende sauzen als mayonaise. Gebruik in plaats daarvan olijfolie, citroensap, avocado, hummus of andere gezonde smaakmakers.  

To go! 7 gezonde snacks voor mee naar werk >

6. EET WAT JE ETEN WIL
Dan bedoelen we natuurlijk niet dat je aan de lopende band broodjes kroket moet gaan eten. Wel moet je van huis meenemen waar je écht zin in hebt. Anders bestaat de kans dat je het laat staan en uiteindelijk toch naar iets slechts grijpt - behalve als je over een hele sterke ruggengraat beschikt natuurlijk.

7. GUN JEZELF EEN CHEAT DAY
Geef jezelf de kans om één dag in de week te eten wat je écht lekker vindt. Je zult zien dat het hierdoor een stuk makkelijker wordt om je de rest van de dagen wel aan je strakke eetplan te houden. 

Ontbijt je ook graag op werk? Doe het met een van deze gezonde versies >

Bron: Bon Appetit

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO