Hulp bij food-fotografie

Met Instagram is een mooie foto van je bord maken echt geen kunst. Maar zonder zo’n puik filtertje is het een heel ander verhaal. Digitale fotografie: Food biedt uitkomst.

gerelateerd
Cadeautips! 12x originele cadeaus voor de kookfanaat
Voor de Kerst: wij geven dit gourmetstel weg
4 kooktips: zo haal je de meeste smaak uit je ingrediënten
4 doe-het-zelf-schoonmaakmiddelen uit eigen voorraadkast
Digitale fotografie: Food

Weleens zonder hulp van Instagram je gerecht mooi willen fotograferen? En toen maar gestopt omdat je eten koud werd? Ja, snappen we. Het mooi fotograferen van eten is een vak apart. Fotograaf Simone van den Berg schiet je te hulp. Ze schreef voor kookfanaten die van fotograferen houden, en andersom, het boek Digitale fotografie: Food. Een praktisch handboek dat je stap voor stap helpt een prachtfoto te maken waar geen filter tegenop kan.

 

FOODOGRAFIE VOOR DUMMIES
In het boek behandelt Simone van den Berg alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn. Ze leert je de basisprincipes van fotografie, maar behandelt ook de juiste camera-uitrusting, belichting en compositietechnieken. Daarnaast is styling natuurlijk een essentieel onderdeel als het gaat om het maken van een goede foto. Het boek besteedt gelukkig ook aandacht aan verschillende rekwisieten, stoffen, en ondergronden die je hierbij kunnen helpen. En last but not least: de nabewerking, want met kleurcorrectie en witbalans kan je nog veel verbeteren aan je foto’s. In het boek wordt uitgelegd hoe je dit het beste aanpakt en waar je op moet letten.

 

Kortom: stof de lens van je camera af en laat je iPhone voor de verandering eens liggen om je creaties vast te leggen. Digitale fotografie: Food is hier te koop voor € 20,95.

 

We zijn op zoek naar nieuw kooktalent en stylisten, dus doe snel mee met de foodstylingcontest! >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO