Koken als Sophia Loren
en 10 andere celebrity-kookboeken

Koken con Amore van Sophia Loren is een welkome nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.

gerelateerd
Dit is de beste manier om snel vlees te ontdooien zonder magnetron
9 tips, tricks en BBQ-hacks voor deze zomer
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken

Cookin with coolio

Dolly Dixie Fixin's - Dolly Parton

Extra lean family - Mario López

(H)eerlijk - Gwyneth Palthrow
1 / 12

Koken con Amore - Sophia Loren

Dit is een heruitgave van het in 1971 uitgegeven boek Koken: con amore van Sophia Loren, met zo'n 200 basic recepten uit de Italiaanse keuken. Nog steeds tref je er goddank gedateerde uitstapjes zoals witlofschuitjes. Hulde aan de schitterende fotografie bovendien met een altijd even wulpse Loren, maar nooit met het te maken gerecht. Kun je ooit genoeg krijgen van Sophia die een fazant aait? Dachten we al.

Koken con amore, genieten van de echte Italiaanse keuken, Sophia Loren, € 19,99, Luitingh-Sijthoff.

Cookin with Coolio - Coolio

Rapper Coolio draait zijn hand niet om voor een lekkere snelle maaltijd. Met gerechten als pasta like a rasta of chillin' and grillin, brengt hij een heel nieuw culinair genre op tafel: Ghetto Gourmet. Iedereen kan koken, zo vindt de beste man: 'All you need is a little bit of food, and a little bit of know-how.'

 

Cookin' with Coolio, Coolio, € 14,99 (onder andere via Bol.com)

Sweetness and light - Daisy Lowe

Model. It girl. Geheime dochter van Gavin Rossdale. En nu dus ook kookboekenschrijfter. Daisy Lowes kookboek is zoals je verwacht van een hippe meid in de meeste gevallen glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, vegan en soms raw. Of het lekker is durven we niet te zeggen.

Sweetness and Light, Daisy Lowe, op 3 juli in de winkel

In the Kitchen with Kris: A Kollection of Kardashian-Jenner Family Favorites - Kris Jenner

Als je niet weet wie Kim Kardashian en haar zussen zijn, dan hou dat maar zo. Het zooitje Kardashians aangevoerd door moedergans Kris Jenner gaat kakelend door het leven in reality hitserie Keeping up with the Kardashians. Kris Jenner, de Momanager van de clan slaat maar wat graag een slaatje uit hun succes en kookte een boek bijelkaar met familierecepten. Niet dat we Kris ooit in de Kitchen hebben gezien. En niet dat we de serie kijken hoor.

In the Kitchen with Kris: A Kollection of Kardashian-Jenner Family Favorites, in oktober in de Amerikaanse schappen.

Dolly's Dixie Fixin's - Dolly Parton

Alleen al door de titel wil je dit kookboek gewoon hebben. Zoals je mag verwachten gaat Dolly helemaal voor southern cuisine met tot de verbeelding sprekende gerechten als Dollywood bread pudding en Dolly's Dump Cake.

 

Dolly's Dixie Fixin's, Dolly Parton

Eva's kitchen - Eva Longoria

Het kookboek van Eva 'Desparate housewives' Longoria bevat familierecepten en gerechten die ze zelf graag klaarmaakt. Tex-Mex geen probleem!

 

Eva's Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends, Eva Longoria, € 23,99 (onder andere via Bol.com)

Extra lean family - Mario López

Mario López, beter bekend als A.C. Slater uit Saved by the bell weet wel hoe hij een magere pot op tafel tovert. Hij bracht al een reeks fitness/dieetboeken uit, waaronder het Extra Lean Family-kookboek, voor een slank en gezond gezin. 

Extra Lean Family, Mario López, € 14,99 (onder andere via Bol.com)

(H)eerlijk - Gwyneth Palthrow

In (H)eerlijk, het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, laat de actrice zien dat simpel en gezond eten zorgt voor meer energie. Het basisprincipe is kinderspel: eet onbewerkte voeding, met name groenten, de juiste eiwitten en granen. Natuurlijk met een bende (185) lekkere recepten, stuk voor stuk vetvrij, suikervrij en glutenvrij.

(H)eerlijk, Gwyneth Palthrow, € 24,95, bij de boekhandel in 't schap

My Body Book - Cameron Diaz

Cameron Diaz pullt een Gwyneth en komt met The Body Book: The Law of Hunger, the Science of Strength, and Other Ways to Love Your Amazing Body. Een hele mond vol! Het boek van Cameron is, als we de beschrijving op Amazon.com mogen geloven, gegrond in de wetenschap en gebaseerd op het ‘echte leven’. Van het ontmaskeren van hypes rondom voedselgroepen tot het uitleggen van de waarde van vitaminen en mineralen: health freaks kunnen hun geluk niet op met The Body Book.

The Body Book, Cameron Diaz, Kosmos Uitgevers, € 24,95

Ook Kate Moss maakte ooit een kookboek >

Star Trek Cookbook

Of Neelix werkelijk thuishoort in deze categorie valt te bezien, want een menselijke celebrity is hij allerminst. Maar goed als hij naast mensen ook Klingons en Vulcans met een gemoedelijk volle buik naar de bedstee weet te sturen, dan zal het wel goed zitten.

Star Trek Cookbook, Ethan Phillips, William J. Birnes, bestellen via Amazon.com

Out of this world lekker >

Miss Dahls heerlijkheden - Sophie Dahl

Wie was Sophie ook al weer? In de jaren ’90 schitterde deze voluptueuze kleindochter van Roald Dahl op menig magazinecover (o.a. Vogue en Harper’s Bazaar). Nu, veel gejojo en gedieet verder, heeft ze eindelijk een gezonde relatie met eten. En dat deelt ze in haar kookboek. Motto: gezond en lekker eten heeft niets te maken met jezelf uithongeren of volproppen, maar juist alles met genieten. We couldn’t agree more. Lees meer >

Miss Dahls heerlijkheden, Sophie Dahl, € 24,95, verkrijgbaar via bol.com

My Cookbook - Gerard Depardieu

Gerard Depardieu neemt je mee in de Franse keuken. Niet de haute cuisine, maar gewoon lekker zoals er thuis gekookt wordt. Door zijn privé-chef.

My Cookbook, Gerard Depardieu, € 19,95 oa via Bol.com

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO