10x plank voor je kop

Ieder voordeel heb z’n nadeel, dat geldt misschien nog wel het meest voor snijplanken. Kies je voor glas dan wordt je mes op termijn bot, ga je voor hygiënisch plastic dan ontsiert het weer je keuken, of ga je puur voor uiterlijk met rustiek hout dat niet in de afwasmachine kan? Hoe het ook zij, een plank voor je kop is zo gek nog niet. We tippen er tien.

 

Op een laag pitje: 8 stoofpannen >

gerelateerd
Dit is de beste manier om snel vlees te ontdooien zonder magnetron
9 tips, tricks en BBQ-hacks voor deze zomer
5 cruciale tips voor mensen die niet kunnen koken
4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken

Buitenbeentjescollectie van Piet Hein Eek

Fred OCD Chopping Board
1 / 10

Sabatier snijplank acacia

De Acacia-snijplank van Sabatier is gemaakt van acaciahout wat sterk en hygiënisch is en niet kromtrekt. De snijplank is vriendelijk voor de messen en voorkomt bramen. De plank is makkelijk te onderhouden met een sopje.

 

€ 44,95 via Fonq.nl

Buitenbeentjescollectie van Piet Hein Eek

Industrieel ontwerper Piet Hein Eek maakt ook snijplanken met de bekende gezichtjes

 

€ 38 of € 45, via Pietheineek.nl

Profboard ontdooi- en snijplank

Niet alleen kun je deze plank van speciaal aluminium en kunstof gebruiken als snijplank, maar daarnaast ontdooi je op deze plaat diepvriesproducten tot 5x sneller dan normaal. De snijplaten hebben verschillende kleuren voor productgroepen.

 

€ 79,95 via Fonq.nl

Royal VKB Bamboe snijplank

Het praktische Bamboe Chopping Board van Jan Hoekstra voor Royal VKB is aan beide kanten te gebruiken. Dankzij de anti-slip hoekjes glijdt de snijplank niet weg tijdens het snijden, maar ook niet als je de plank zijdelings op het aanrecht of in de kast opbergt. Door de ingekerfde meetverdeling op een van de zijden van het board, snijd je voortaan alles in even grote stukjes.

 

€ 39,95 via BijzonderMooi

Joseph joseph Chop2pot

Joseph Joseph ontwikkelde samen met designer Mark Sanders deze awardwinnende Chop2Pot. Wanneer de handgreep wordt samengeknepen vouwt de kunststof snijplank samen in de vorm van een koker, waardoor de gesneden ingrediënten zonder morsen in de pan gaan.

 

€ 16,95 in verschillende kleuren via Fonq.nl >

The Big Chop

Een snijplank waar je je iPad in kwijt kunt: the Big Chop van The Hunting Ensemble en Atelier Van Kessel. Gemaakt van pistachehout. Lees meer >

 

99,95 via TheHuntingEnsemble.nl

Snijplank Sage

De Sage-snijplank is gemaakt van houtvezellaminaat. Deze snijplank is duurzaam en vaatwasmachinebestendig. Het materiaal van de snijplank is dicht qua structuur, op deze manier worden diepe krassen die kunnen ontstaan door het snijden, voorkomen. Het materiaal is ook weer niet te hard, zodat je messen niet beschadigen en zeker lang scherp blijven

 

€ 39,95 via CookandCo.nl

Joseph Joseph worktopsaver Citrus Mix

De Worktopsaver Citrus Mix van Joseph Joseph is gemaakt van sterk gehard glas en neemt geen geuren of smaken over waardoor hij zeer hygiënisch in gebruik is. De snijplaat heeft stabiele antislipdopjes voor extra grip en is vaatwasserbestendig.

 

€ 19,95 via Fonq.nl 

Fred OCD Chopping Board

Snijplank Fred the OCD Chef is van hout. Deze snijplank is voorzien van diverse handigheidjes om je snijkunsten te verfijnen.

 

€ 27,50 via deBijenkorf.nl

Daloplast Anita

Daloplast-set van vier snijplanken van kunststof. Deze snijplankenset is uitgevoerd in vier verschillende kleuren voor hygiënisch gebruik en zijn allen voorzien van een handgreep.

 

€ 12,95 via deBijenkorf.nl

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO