ZOEK

Hotspots Italië! Uit eten bij deze top 10 restaurants in Florence

In Nederland weten we de goede restaurants te vinden, maar hoe vinden we in het buitenland de culinaire weg? Samen met Time to Momo kwamen we tot een lijst met de fijnste restaurants in Europa. We trappen af met de kunsthoofdstad van het land waar de liefde als nergens anders door de maag gaat: het Italiaanse Florence. 

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Getty Images

Nog meer hotspots! Deze nieuwe eetplekken openen binnenkort in Nederland >

IL SANTO BEVITORE
Il Santo Bevitore is een moderne trattoria waar kwalitatief goed eten en goede wijn het streven zijn. Van doordachte Italiaanse gerechten tot kaasplateaus en ingelegde groenten: er is voor ieder wat wils. Het restaurant is zeer populair bij de locals en zit bijna elke dag vol. 's Avonds kun je er dan ook beter reserveren. Ben je op zoek naar romantiek, probeer dan een tafeltje in een van de kleine zaaltjes te bemachtigen. 
> Il Santo Bevitore, Via Santo Spirito 64r

 

Oggi da S.forno é estate ☀️ con fichi, prosciutto e mascarpone

A post shared by Il Santo Bevitore (@ilsantobevitorefi) on

IL MAGAZZINO
Een typisch Florentijnse hap eet je bij Il Magazzino. Zo staat er trippa en lampredotto op de kaart, twee gerechten met koeienmaag in de hoofdrol. Is dat je iets te gek, dan kun je er ook kiezen voor de meer eigentijdse Toscaanse keuken.
> Il Magazzino, Piazza della Passera 2/3

FUORI PORTA
Bij enoteca Fuori Porta kun je onder het genot van een goed glas wijn genieten van de simpele Toscaanse gerechten die er geserveerd worden. Neem een crostone (geroosterd Toscaans brood met warm of koud beleg) of één van de vele pasta', of ga voor de kaasplateaus: ook het proberen waard. Vanaf de tafeltjes buiten heb je een mooi uitzicht op de oude stadspoort.
> Fuori Porta, Via del Monte alle Croci 10r

LA GIOSTRA
Er was eens een prins die in zijn kasteel de beste diners bereidde voor zijn gasten. Op een dag besloot hij zijn passie te delen met de inwoners van Florence en zo werd Ristorante La Giostra geboren - een romantisch restaurantje dat tegenwoordig gerund wordt door zijn tweelingzonen. Het menu – Italiaanse gerechten met Oostenrijkse invloeden – is aan de prijzige kant, maar je krijgt de antipasto en het glaasje prosecco van het huis én je eet er prinsheerlijk. Probeer vooral de giga wienerschnitzel, maar houd ook een plekje over voor de sachertorte.
> La Giostra, Borgo Pinti 12r

 

 

BERBERÈ
Voor een goede slow pizza zet je koers richting de zuidoever van de Arno. Bij Berberè kun je overigens niet alleen terecht voor die pizza, maar ook voor een bijpassend speciaalbiertje. 
> Berberè, Piazza de Nerli 1, Oltrarno

 

 

RISTORANTE E VINERIA GASTONE
Laat de Franse uitstraling van Ristorante e Vineria Gastone je niet van de wijs brengen, want hier domineert de Italiaanse keuken. Verwacht er alleen geen traditioneel bord pasta, want met een knap staaltje art of plating wordt er een klein kunstwerk op je bord gecreëerd. Extra leuk: Gastone organiseert ook kookcursussen, zodat je dat thuis ook kan. 
> Ristorante e Vineria Gastone, Via Matteo Palmieri 26r 

TAMERÒ
Tot voor kort werden er in dit lokaal nog auto’s gerepareerd, maar nu maken ze bij Tamerò in de vitrine elke dag verse pasta klaar voor lunch en diner. Hier worden enkel verse ingrediënten gebruikt, wat je meteen duidelijk wordt als je bij binnenkomst langs de open keuken loopt. Probeer naast de pasta ook zeker een van de Italiaanse hoofdgerechten, ieder met een eigen internationale twist.
> Tamerò, Piazza Santo Spirito 11r

VIVANDA
Bij Vivanda kun je kiezen uit meer dan honderdtwintig biologische wijnen. Ook alle gerechten worden uitsluitend met biologische en zelfgemaakte producten bereid - de ingrediënten zijn bijna allemaal afkomstig van Vivanda's eigen boerderij. Je kunt bij deze knusse enoteca lunchen en dineren, en vergeet daarbij beslist de toetjes niet. De bio-taarten hebben originele ingrediënten als wortel, spinazie en gember.
> Vivanda, Via Santa Monaca 7r

LA BEPPA FIORAIA
Bij restaurant La Beppa Fioraia kun je onder andere eten in een oude, kleurrijke bloemenkas. De menukaart is gevarieerd, maar probeer vooral de befaamde tagliere: verschillende tapas-achtige hapjes geserveerd op een groot, houten bord.
> La Beppa Fioraia, Via Dell'Erta Canina 6

 

 

TAGLIATELLE "LA PASTA DI ALDO" Robiola, Fiori di Zucca, Pomodoro, Cardamomo, Gamberi rossi

A post shared by La Beppa Fioraia (@labeppafioraia) on

 

OLIO & CONVIVIUM
Als je Olio & Convivium binnenkomt, krijg je de indruk in een ‘gastronomische werkplaats’ te zijn beland, met allerlei bedrijvigheid rondom eten. Alle typisch Toscaanse producten die je hier ziet zijn te koop, maar nog leuker is het om ter plekke van het lokale lekkers te proeven tijdens een uitgebreide lunch of diner in één van de zaaltjes. In de kookzaal, waar ook cursussen worden gegeven, heb je zicht op de keuken; de wijnzaal heeft honderden wijnen en in de olijfoliezaal kun je allerlei soorten van het vloeibare goud proeven. 
> Olio & Convivium, Via Santo Spirito 4

Deze adressen komen uit de stedengids time to momo Florence, waarin local Kim Lansink uit liefde voor haar stad de leukste highlights met je deelt. Op culinair gebied, maar ook nog veel meer. 

timetomomo_FLORENCE_frontcover_LR

En deze restaurants openden onlangs in Amsterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO