ZOEK

Restaurants in Praag! 7x de beste adressen om te eten en drinken volgens de locals

Prachtig Praag. Prima plek voor een stedentrip. We kregen via insiders tips voor de beste plekken om te eten en te drinken. En die delen we graag met jullie, want er is meer dan alleen goulash en knoedels.

gerelateerd
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van Europa in 2018
Uit eten! Naar deze restaurants kun je toe met een grote groep

Foto: Facebook Eska

Foto: Facebook La Degustation

Foto: Facebook Nase Maso

Foto: Facebook SaSaZu

Foto: Facebook The Bakeshop

Foto: Facebook Café Savoj

Foto: Getty Images
1 / 7

Eska

Eska is een heuse parel, inclusief een eigentijdse bakkerij, waar je heerlijk kan zitten. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Bij Eska bereiden de bakkers en koks moderne gerechten met jarenoude methodes, zoals fermentatie, drogen, roosteren op vuur en verhitten met hout. Niets gaat verloren, groenten liggen van wortel tot blad op je bord.

> Eska, Pernerova 49, Praag

 

La Degustation

Dit restaurant is er eentje voor een speciale gelegenheid. Geen hap, snap en weg-restaurant. Maar rustig zitten, tafelen en in de watten gelegd worden. De chefs proberen je met hun gerechten aan het denken te zetten en je zintuigen te prikkelen. Op z’n Praags, uiteraard. Food for thought, anyone?

> La Degustation, Haštalská 753/18, Praag  

Nase Maso

Dit een slager. En dan een heel goede. Hier eet je kwaliteitsvlees in vorm van een hotdog, hamburger, gegrilde worst, broodjes ham en noem maar op. Die worden ter plekke klaargemaakt, zo hup, van de grill op jouw bord.

>Nase Maso, Dlouhá 39, Praag

SaSaZu

Szzaazzazuuuu. Dat je in Praag bent betekent natuurlijk niet dat je alleen Tsjechisch mag eten. Bij SaSaZu eet je Aziatisch gerechten uit alle streken en hoeken.

> SaSaZu, Bubenské nábř. 306, Praag

The Bakeshop

De naam geeft het al een beetje weg. Hier wordt gebakken. Brood, quiches, taartjes maar ook veel ander smakelijk spul zoals verse salades met gegrilde groenten. Dit plekje vind je in de straat vlak achter het Oudestadsplein (Staroměstské náměstí) en is dus ideaal om je dag mee te beginnen.

> The Bakeshop, Kozí 918/1, Praag

Café Savoj

Nog zo’n fijne ontbijtplek is Café Savoj. Al is het maar om het prachtige interieur. Ze hebben een eigen bakkerij waar brood, taart en ander zoete dingen worden gebakken. Wil je een traditioneel Tsjechische hap? Dan kan je hier ook terecht.

> Café Savoj, Vítězná 124/5, Praag

Sisters

Even snel een bammetje weghappen voordat je weer doorgaat naar de volgende toeristische trekpleister? Sisters hebben genoeg voor je. De zusjes serveren traditionele Tsjechische broodjes met een moderne twist.

> Sisters, Dlouhá 727/39, Praag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO