7x plekken om Poké bowls te eten

Poké bowls/sushi bowls: een foodtrends uit 2016, die zich - naar ons plezier - nog steeds doorzet. Waar de deze Hawaiiaanse vissalade eet? Op deze 7 plekken dus. 

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Credits: Jessica Gavin

BAR SUE
Bij Bar Sue noemen ze de Hawaiiaanse salade de ‘Sue bowl’. Je kiest uit witte rijst, bruine rijst of salade. Daarna kies je uit de versie met zalm, garnalen, rundvlees, kip, varkensvlees of tofu. De salade met zalm is een klassieke bowl met rauwe zalm, bosui, avocado, komkommer, wakame en chiliflakes.

> Bar Sue, Insulindeweg 1, Amsterdam-Oost

POKÉ PERFECT
Bij Poké Perfect, op steenworp afstand van de redactie,  haalt menig redactielid zijn lunchbowl. Op de muur staat een gigantisch menu met alle poké-ingrediënten die je je maar kan indenken. Er zijn vaste samenstellingen, zoals de Witzel (aanrader), maar je kunt ook zelf je bowl samenstellen met alles wat jij lekker vindt. Ook heeft Poké Perfect een vestiging in Utrecht. Tripje naar Atlanta op de planning? Ook daar heeft Poké Perfect een locatie.

> Poké Perfect, Prinsengracht 502, Amsterdam
> Poke Perfect, Korte Jansstraat, Utrecht (opent binnenkort)

Dit is Jamie Olivers geheim voor de perfect gehaktbal >

SUSHILEE
Bij Sushilee op de Zuidas eet je een verfijnde poké bowl met sticky sushirijst getopt met gemarineerde paddenstoelen, paling, garnaal, zalm, tonijn, krab, knapperige norivellen en avocado. En de verse vis komt van visboer Jan van As!  

> Sushilee, George Gershwinlaan 534, Amsterdam, Zuidas

POKÉ BOWL
Poké Bowl was (voor zover wij weten) de eerste die Poké naar Nederland bracht. Ook hier kun je je eigen bowl samenstellen. Je kunt zelfs kiezen voor een poké burrito. Neem er een gezonde smoothie bij, lekker!

> Poké Bowl, Hoogstraat 117, Rotterdam

SUSHITO
Sushito opent haar deuren op 1 februari. Houd onze pagina in de gaten voor een update. Sushito zal poké bowls en sushi-burrito’s gaan verkopen in de Pijp. Of ze lekker zijn? We gaan het zien!

> Sushito, Eerste van der Helststraat 74, Amsterdam

Deze hotspots openen binnenkort >

STACH
Bij deze vestiging van Stach kun je verse poké bowls afhalen of op je gemak opeten in het Stach café. Handig. Deze locatie heeft een Asian Foodcourt waar serieuze sushi-chefs, naast poké, allerlei andere Aziatische gerechten klaarmaken.

> Stach, Overtoom 112, Amsterdam

BAR MOWGLI
Bij Bar Mowgli serveren ze een klassieke poké bowl met norivellen, zalm, avocado, sushirijst met kewpie-mayonaise en zalmkaviaar erop. Kewpie-mayonaise is een speciale Japanse sushimayonaise, die friszuur van smaak is en goed past bij rauwe vis.

> Bar Mowgli, Beukenplein 50, Amsterdam

Beeld Jessica Gavin

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO