ZOEK

Vegans opgelet! Den Haag heeft er nieuwe hotspot bij

 

Vegan is hot! Het lijkt een hele opgave: geen vlees, geen vis, geen kaas, geen melk, geen geitenwollensokken. Wat dan wel? Nou, een hele hoop bij Foam (fresh, organic and meat-free) in Den Haag. Tekst: Asha Bechan

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
FOAM

Het is een beetje alsof je in iemands lichte, gezellige huiskamer zit, terwijl er (gezond) voor je wordt gekookt.

VEGAN
Ja, vegan is hip en tegenwoordig hoef je niet meer uit te wijken naar speciale restaurants om een veganistisch gerecht op de kaart te vinden. Toch blijft het een kunst om écht lekker veganistisch te koken. Een kunst die chef Rjimke van Foam onder de knie heeft. Dat blijkt maar uit de nominatie voor een Vegan Award die Foam dit jaar kreeg.

WAT ATEN WE?
Eigenlijk dronken we eerst. Geen groene thee of cappuccino (die je hier overigens ook kan krijgen) maar een pumkin spiced latte en een kurkuma latte met amandelmelk, gember, kaneel en zwarte peper. We aten slimme veganistische gerechten als: quesadilla's met kaas van bonen, vegan pita gyros met paddenstoelen, gevulde zoete aardappelen en een stuk sinaasappeltaart toe. Stuk voor stuk knappe gerechten. Rjimke: ‘Ik ben niet voor vleesvervangers. Mijn doel is gezonde, toegankelijke en diervriendelijke gerechten te maken’. Wij zouden met een gerust hart onze vleesetende vrienden hiermee naartoe nemen.

OVER FOAM
Het begon eigenlijk als een cateringbedrijf, maar na een paar jaar was voedingsdeskundige Rjimke op zoek naar een bijzondere ruimte om lekker en gezond te koken. Die plek vond ze in de Frederikstraat in Den Haag. Nu kan je daar genieten van het eten en haar kookkunsten in een open keuken.

WORKSHOPS
Geïnteresseerd in veganistisch koken? Je kan bij Foam ook workshops volgen. Voor een fijn ontbijt of kleurrijke lunch kun je terecht van dinsdag tot zondag.

> Foam,  Frederikstraat 44, Den Haag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO