Topchef Peter Lute opent nieuw restaurant!

Peter Lute gaat als een speer. Na de opening van de Kruidfabriek in september is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging: een restaurant in onze hoofdstad.

gerelateerd
Hotspots Maastricht! Onze favorieten voor lunch, borrel en diner
Hier eet je de lekkerste Turkse pizza's en dolama's in Rotterdam
8x spectaculair dineren in Nederland
Hotspots: 6x Royal Afternoon Tea’s
Peter Lute

LOCATIE
De chef sloot vorig jaar na 14 jaar restaurant Lute, maar heeft sindsdien zeker niet stilgezeten. Na de opening van de Kruidfabriek staat er nu een nieuwe uitdaging klaar: restaurant The ARC in het voormalig stadsarchief aan de Amsteldijk. De locatie is voor Lute zeker vertrouwd. Het wordt het derde restaurant van Lute aan de Amstel.

HOTEL
The ARC zal onderdeel worden van het nieuwe vijfsterrenhotel Pestana, een Portugese hotelketen. Lute zal het complete gastronomische plaatje van het hotel op zich gaan nemen, van eten en drinken tot gastvrijheid.
Win! Een 'Tough High Tea' bij Sands, Cakes & Bubbles >

RIJKE HISTORIE
Het pand waar Lute zich vestigt kent een rijke historie en is al sinds 1892 een blikvanger. Pestana kocht het pand in 2014 en renoveerde het pand. The ARC heeft een eigen tuin met zelfs een monumentale boom.

Peter en Marieke Lute: ‘Toen wij voor het eerst een kijkje namen in het pand overkwam ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden op de plek waar we ons eerste restaurant in Ouderkerk aan de Amstel realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte.’

De inrichting van het restaurant wordt onder handen genomen door Studio Linse, die al eerder het interieur van de Plantage en RIJKS verzorgde.
Dit wil je liever niet weten over je favoriete sushi-vis tonijn >

DE KRUIDFABRIEK BLIJFT
Lute’s Kruidfabriek opende in september: een stoerder en rauwer restaurant, waar kruiden centraal staan. Lees hier meer over de Kruidfabriek>

WANNEER OPEN?
In oktober 2017 opent The ARC. De invulling van de kaart is nog niet bekend, maar we hebben hoge verwachtingen van deze chef.

> The ARC, Amsteldijk, Amsterdam
Ron Blaauw opent nieuw restaurant in Haarlem >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO