Zo maak je zout met een smaakje

Omdat normaal zout zo 2017 is.  

gerelateerd
10x vegetarische BBQ-recepten
Tips 'n tricks: snijden op z'n snelst
10x recepten voor een stevig ontbijt
Een ei hoort erbij!
Getty Images

Zout wordt natuurlijk door iedereen volop gebruikt. Soms een beetje te enthousiast. Maar goed, het is natuurlijk ook heel erg lekker. Wat smaakt er nou beter dan een eitje met heel veel zout? Een eitje met heel veel zout met een smaakje en wat je ook nog eens zelf gemaakt hebt natuurlijk.

Te veel zout toegevoegd? Zo red je de maaltijd >

WAT KUN JE GEBRUIKEN?
Bieten, wortel, knolselderij, witte rammenas, gember, peterseliewortel, pastinaak, radijs, koolraap, aardpeer, haverwortel en knolraap. Knolgewas dus.

START
Zout op smaak brengen met knolgewas is simpeler dan dat het klinkt. Zorg er eerst voor dat je de groente goed schoonboent onder de koude kraan. Aarderesten in je zelfgemaakte zout is geen aanrader. Haal daarna de schil er in stroken van af en zorg er hierbij voor dat je zo min mogelijk vruchtvlees mee neemt. Verwarm de oven voor op 160 tot 175 graden en rooster de groenteschillen boven in de oven vijftien tot twintig minuten lang totdat ze uitdrogen. 

Hoeveel is een snufje zout? >

IN DE MALER
Wanneer je ze uit de oven hebt gehaald, laat je ze eerst helemaal afkoelen. Wat handig is bij dit recept, is dat je in het bezit bent van een elektrische kruiden- of koffiemaler –Wanneer de schillen afgekoeld zijn stop je ze per groente in de maler. Als de geroosterde groentes tot stof verpulverd zijn, voeg je een theelepel zoutvlokken toe en pulseer je dit totdat het één geheel is. Één theelepel van deze groente-zoutmix meng je weer met 150 gram zeezout.

ET VOILÀ
Haal je mooiste luchtdichte potje tevoorschijn, want dit zout is er om gezien te worden. Zout erin, op tafel tijdens een diner en klaar is Kees.

Bron: Food52 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO