Zo kun je zelf pasta maken zonder pastamachine

Smaakvol en ontzettend makkelijk.

gerelateerd
Waarom krijg je honger na een appel eten?
Rollade: zelf vlees opbinden doe je zo
Dit is hoe borstplaat aan zijn naam komt
Getty Images

Altijd al eens zelf pasta willen maken, maar geen pastamachine in huis? Geen probleem. Verse pasta maken kan ook zonder. En het is nog eens ontzettend makkelijk ook.  

Dit is de verbazingwekkende hoeveelheid zout die je moet toevoegen aan pasta >

Geen ei 

Pici, zo heet de pasta die je zonder machine maakt. Het is een pastasoort van dikke, lange slierten. Hoe je 'm maakt? Met je handen, door te rollen. Het deeg voor de pasta is hetzelfde als die voor ieder ander. Alleen de eieren moet je uit het recept weglaten.

En zo'n deegrecept vind je hier >

Aan de slag

Het deeg voor de pasta mix je met een mixer, of met de hand in een kom of op het aanrecht. Het mixen doe je tot het deeg glad en elastisch is. Daarna wikkel je het in vershoudfolie, om het gedurende een uur te  laten rusten.  

Rollen maar

Na dit uur kneed je het deeg tot een rechthoek. Hier snij je een dunne plak vanaf. En dan kan het echte werk beginnen: rollen. Van binnen naar buiten, tot je slierten ongeveer zo dik en lang zijn als een potlood. Leg de pastaslierten die klaar zijn op een met bloem bedekt aanrecht, om plakken te voorkomen. Ook kun je bloem gebruiken wanneer de pasta al aan het aanrecht blijft plakken tijdens het rollen. Je zult zien, het is een waar redmiddel.

Voor als je 'm niet zelf maakt: welke pastasoort gebruik je wanneer >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO