Rollade: zelf vlees opbinden doe je zo

Knoopje hier, knoopje daar en rollen maar.

gerelateerd
Waarom krijg je honger na een appel eten?
Dit is hoe borstplaat aan zijn naam komt
Zelf speculaaskruiden maken doe je zo
Shutterstock

Het opbinden van je vlees ziet er niet alleen prachtig uit op de foto, maar is ook nog eens heel handig. Wil jij de show stelen met je zelfgemaakte rollade? Dit moet je weten.

Handig zeg

Door het vlees op te binden zorg je er voor dat het vlees niet alleen zijn vorm, maar ook zijn smaak behoudt. Als het vlees overal dezelfde dikte heeft dan gaart het gelijker. Ook zeker handig als je het vlees wilt vullen, dan blijft alles netjes op zijn plek zitten. 

De knoop erin

Je kunt het vlees op twee verschillende manieren opbinden. Of je legt er een ingewikkelde slagersknoop in - deze laten we in het filmpje zien - of je knipt stukken touw af die je allemaal apart om het vlees heen knoopt. Je begint hierbij in het midden en werkt naar de buitenkant toe. Zorg er trouwens voor dat je hittebestendig touw gebruikt, anders kan je touw verbranden. En het liefst in een felle kleur, zodat je het touw aan het eind van de rit niet kwijt bent.

Benodigdheden

Keukentouw
Vlees geschikt voor rollade

Optioneel

Vulling
Verse kruiden

En hier nog wat recepten:

1. Lamszadel gevuld met munt en geitenkaas

Lamszadel-gevuld-met-munt-en-geitenkaas_img900

Ga naar het recept >

2. Gebraden lamsbout met kruiden, olijven en pompoen

Gebraden-lamsbout-met-kruiden-olijven-en-pompoen_img900

Ga naar het recept >

3. Ossenhaasrol met tuinkruiden

Ossenhaasrol-met-tuinkruiden_img900

Ga naar het recept >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO