Zo maak je supersimpele vegan shoarma

Knoflook overload inbegrepen.

gerelateerd
Pasta basics: 8 lessen om níet aan je laars te lappen
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
Tropenrooster! Het is tijd voor een barbecue
Getty Images

De supermarkten hebben steeds meer vegan keuzes in de schappen liggen en ook maak je een aantal vervangers gemakkelijk zelf. Veganistische mayonaise, kaas, bacon en slagroom bijvoorbeeld. Nu kun je ook vegan shoarma aan deze lijst toevoegen. Gemaakt van tempeh, om precies te zijn.

Hmm! Zo maak je vegan chocolademelk >

INGREDIËNTEN
Voor 4 broodjes:
300 g tempeh
6 el rijstolie
2 el shoarmakruiden, of koriander, komijn, kruidnagel, peper, venkelzaad, knoflook- en paprikapoeder om het zelf te maken
1 paprika, in blokjes gesneden
½ krop ijsbergsla
1 avocado, in reepjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
Hummus

BEREIDING
1. Snij de tempeh in dunne reepjes en meng het samen met de rijstolie en de shoarmakruiden in een kom. Meng dit goed door elkaar en zorg dat alle reepjes met de kruiden bedekt zijn. Laat indien mogelijk 8 uur trekken.  
2. Bak de ui en de knoflook goudbruin in een koekenpan. Voeg de tempeh toe en laat een kwartier sudderen op laag vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten door.  
3. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Dit kan in een broodrooster of in de oven. Snij de broodjes open en vul ze met ijsbergsla, avocado en de tempeh. Voeg als laatst de hummus toe.  

Stedentrip? Dit zijn de 10 leukste steden voor vegans >

Bron: Women's Health

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO