Dit vegan ingrediënt is de ideale vervanger voor gehakt

Weer eens wat anders dan kant-en-klaar vegagehakt.

gerelateerd
Pasta maken: welke pastasoort gebruik je wanneer?
Waarom komijn écht niet in je kruidenrekje mag ontbreken
Camembert! Zo onderscheid je de echte van de nepperds
Quiche maken? 9x recept voor hartige taart
Getty Images

Vegetariër of vegan, maar toch niet helemaal tevreden met je spaghetti bolognese zonder gehakt? Wij hebben de oplossing voor je: een natuurlijke vleesvervanger die in structuur lijkt op gehakt, gezond is én ook nog eens ontzettend weinig kost.

Yes! Er bestaat ook een vegan alternatief op bacon en dat maak je zo >

 

Vleesvervanger

Het ingrediënt dat jouw vegetarische of vegan maal weer compleet gaat maken? Linzen. Groene en bruine om precies te zijn. Deze zijn qua structuur het meest te vergelijken met vlees en zijn wat milder van smaak dan de rode versie.  

Werkwijze

Eén pond gehakt staat gelijk aan één kopje gedroogde, ongekookte linzen. Kook de boel, maar zorg dat het een bite houdt. Breng op smaak met je favoriete kruiden en voeg het toe aan een recept naar keuze. Voor het echte gebraden gehakteffect, bak je de linzen nog even aan in een koekenpan met wat olie. 

Vegetarische pasta! 5x een recept >

Burgers en gehaktballen 

Inspiratie nodig? Linzen zijn goed gehaktballen, gehaktbrood, taco's, burritos of een gevulde paprika.  

De lekkerste vegaburger maak je zo >

Bron: The Kitchn

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO